proje-basvuru-sureci

PROJE BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTIRECEK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BAŞVURU REHBERİ


Bilimsel Araştırma Projeleri ile ilgili bütün işlemler (başvuru, değerlendirme, harcama ve rapor ile ilgili işlemler) https://bapsis.itu.edu.tr adresinden yapılmaktadır.

Proje Başvurusnun Sorunsuz Yapılabilmesi İçin:

  • Proje başvurusu yapabilmek için öğretim üyesi olmak veya doktora, sanatta yeterlik ya da eşdeğer eğitimini tamamlamış araştırmacı olmak gerekmektedir.
  • Proje başvurusu öncesinde AVESİS bilgileri güncellenmelidir.
  • Üniversitemizin akademik kadrolarında bulunmayan diğer araştırmacıların temel kimlik ve iletişim bilgilerine ilave olarak, özgeçmiş dosyalarının başvuru esnasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  • Projede yer alacak, yurt içinden veya yurt dışından araştırmacıların, idari kadrolardaki personelin ve öğrencilerin iletişim bilgileri ve özgeçmiş dosyaları sisteme yüklenmelidir.
  • Proje türüne uygun olan “Proje Başvuru Formu”nun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
  • Çalışma kapsamında kitap satın alım talebi olacak ise, Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinden ilgili kitapların alımına ihtiyaç duyulduğuna dair onaylı bir yazının başvuru esnasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  • Talep edilecek proje bütçesine temel teşkil edecek olan Proforma Faturaları temin edilmeli ve sisteme yüklenmelidir. Proje kapsamında talep edilecek her bir harcama kalemi, KDV hariç birim fiyatı ve KDV oranı proforma fatura ile uyumlu olarak yazılmalıdır.
  • Proje konusu gerektiriyor ise Etik Kurul Onay Belgesini temin edilmelidir.
  • Hayvanlar üzerinde yapılacak deneysel çalışmaların söz konusu olması halinde, araştırmacılardan en az birinin “Laboratuvar Hayvanı Kullanım Sertifikası”na sahip olduğuna dair sertifikanın sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında yüklenen tüm belgeler pdf formatında olmalıdır.

Projelerin Değerlendirme Süreci:

  1. Yürütücü tarafından Proje Süreçleri Yönetim Sisteminde Taslak Proje önerisi çalışmasının başlatılması,
  2. Hazırlanan proje taslak çalışmasının yürütücü tarafından Proje Süreçleri Yönetim Sistemi üzerinden Ön Başvuru’ya dönüştürülerek, BAP Koordinasyon Birimine sunulması,
  3. BAP Proje Ofisinin, ön başvuru üzerinde teknik/biçimsel inceleme yapması. Eksiklik ya da sorun bulunmayan projelerin Başvuru Projesi olarak nitelendirip, BAP Komisyonu değerlendirmesine sunulması; eksiklik ya da sorun bulunan başvuruların proje yürütücülerine iade edilmesi,
  4. Projenin Komisyon Üyesi değerlendirmesine sunulması,
  5. Gerekli olan projeler için başvurunun hakem değerlendirmesine gönderilmesi,
  6. Komisyon Üyesi tarafından değerlendirme sonucunun Komisyona sunulması,
  7. Gerekli ise, yürütücüden proje üzerinde revizyon yapmasının talep edilmesi,
  8. Komisyonda değerlendirme yapılarak projenin desteklenip desteklenmeyeceğine karar verilmesi.

Not: Başvuru yapan araştırmacılar, sistem tarafından otomatik olarak üretilen e-posta mesajı ile bilgilendirilmektedir. Bilgilendirme e-postası alınmaması durumunda sistem üzerinden başvurunuzu kontrol ediniz. 

Başvuru ile ilgili daha detaylı bilgi için:
Kullanıcı adınız ve şifreniz ile BAPSİS sistemine giriş yaparak yardımcı bilgiler menüsü altında yer alan İTÜ BAP Yönergesi, BAP Uygulama Esasları, Proje Başvuru Rehberi, Destek Özet Tablosu ve diğer bilgilerden faydalanabilirsiniz.